Over Vertellen

HOLLUM – Sinds Ameland het Eiland van Hidde Dirks Kat was waart op Ameland het vertelvirus rond. Iedereen kan vertellen en boeiend vertellen kun je leren. In het artikel staan alvast handige 23 tips.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Verhalen vertellen is een kunst die iedereen in meer of mindere mate beheerst. Sommige verhalen circuleren al duizenden jaren over de wereld en maken onderdeel uit van onze orale erfenis en andere verhalen ontstonden gisteren. Voor beginnende vertellers zijn er verschillende tips om een verhaal boeiend te brengen, in te spelen op je toehoorders en de podiumvrees te overwinnen. Met een goed verhaal raak je mensen, zie je hoe het publiek op het puntje van de stoel zit en kun je als verteller genieten van je eigen vertelling. Het verhaal komt aan en de magie van het verhaal komt over! Om dat te bewerkstelligen heb je drie dingen nodig: een goed verhaal, een boeiende vertelwijze en podiumzin."

⇒ lees hier het artikel over Vertellen

⇒ lees hier het artikel over Samsø

⇒ lees hier het artikel over Morgenster

⇒ lees hier het artikel over Wereldverteldag

⇒ lees hier het artikel over Kamishibai

⇒ lees hier het artikel over Helgoland

⇒ lees hier het artikel over Expeditie Robinson 2019

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *