Over Stormen met namen

HOLLUM -We hebben kennisgemaakt met Ciara, de eerste storm over Nederland met een naam. Dat orkanen namen hebben dat kennen we, maar waarom moesten zware stormen eigenlijk een naam?

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Tropische stormen worden al heel lang aangeduid met welluidende namen. In september 2019 is de naamgeving in Nederland voor stormen die over West-Europa razen ingevoerd. De allereerste storm met een naam die naar Nederland komt is de storm die in het weekend van 8 februari 2020 vanaf Groot-Brittannië op het Europese vasteland afkomt. Die loeiharde wind heeft de naam Ciara gekregen. Een tropische storm krijgt een naam zodra windkracht 8 wordt bereikt, de West-Europese stormen krijgen een naam als het KNMI code oranje of rood uitgeeft."

⇒ lees hier het artikel over Stormen met namen

⇒ lees hier het artikel over Vertellen

⇒ lees hier het artikel over Samsø

⇒ lees hier het artikel over Morgenster

⇒ lees hier het artikel over Wereldverteldag

⇒ lees hier het artikel over Kamishibai

⇒ lees hier het artikel over Helgoland

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *