Over Samsø

HOLLUM – Samsø, een eiland de helft van Ameland, met iets meer inwoners en helemaal energieneurtaal. Wat! Ze zijn zelfs energiepositief. En ze hebben een eigen veerdienst. Samsø is een eiland om inspiratie op te doen.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Samsø is een Deens eiland dat niet alleen wat betreft landschap groen is, maar zich sinds het begin van de 21ste eeuw ook profileert als duurzaam. Het eiland produceert zoveel energie dat het zelfs een overschot heeft dat te verkopen is. Door samenwerking en door aan het gemeenschappelijk doel te werken speelde het eiland, onder aanvoering van enkele creatieve, ondernemende en groene geesten, het klaar om in slechts enkele jaren volledig zelfvoorzienend op het gebied van energie te zijn. De belangrijkste prikkel was de leefbaarheid van het eiland. In de 20ste eeuw kreeg Samsø te maken met een gestage daling van inwoners. De eilanders vertrokken naar andere streken en zagen geen toekomst op hun geboortegrond. De duurzame insteek moet dat tij keren."

⇒ lees hier het artikel over Samsø

⇒ lees hier het artikel over Morgenster

⇒ lees hier het artikel over Wereldverteldag

⇒ lees hier het artikel over Kamishibai

⇒ lees hier het artikel over Helgoland

⇒ lees hier het artikel over Expeditie Robinson 2019

⇒ lees hier het artikel over Kallemooi

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *