Over Helgoland

HOLLUM – Helgoland is geen Waddeneiland maar een Noordzee-eiland. Het ligt in de Duitse Bocht, vol op zee, en het heeft een lijntje met de Friezen. Daarom is er ook elke drie jaar een Friezen Ontmoeting. Een bezoek waard, dat rode rotseiland.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Helgoland is een eiland in de Noordzee. Het is een Duits rotseiland dat op 50 kilometer ten noorden van het Waddeneiland Wangerooge ligt en zo’n 65 kilometer ten noordwesten van Cuxhaven. Het behoort zelf niet tot de Waddeneilanden. Het is een bijzonder eiland, door zijn hoge rode kliffen, milde klimaat en roerige geschiedenis. Het behoorde eens toe aan Denemarken, toen aan Groot-Brittannië en tegenwoordig aan Duitsland. Het was lang geleden een groter eiland dat door een stormvloed in tweeën werd gesplitst."

⇒ lees hier het artikel over Helgoland

⇒ lees hier het artikel over Expeditie Robinson 2019

⇒ lees hier het artikel over Kallemooi

⇒ lees hier het artikel over Sint Piter en Swarte Pyt

⇒ lees hier het artikel over PLN

⇒ lees hier het artikel over Ronde door Europa – 5 –

⇒ lees hier het artikel over Vuurtornado

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *