OV-chippen op Ameland stuk duurder dan strippenkaart

HOLLUM – Eindelijk kan er vanaf 10 januari 2017 gechipt worden in de bus op Ameland. De overstap naar de OV-Chip is niet zonder prijskaartje. Een busrit vanaf Hollum naar de boot op een strippenkaart is tot 10 januari € 1,45. Na de ingang van reizen op het plastic kaartje gaat dat € 2,25 kosten. Vanaf Buren kost het € 1,50. Een 10-rittenkaart is iets goedkoper dan chippen.

Arriva: "Vanaf 10 januari kan je ook met de OV-chipkaart reizen op Ameland. Je betaalt per zone, reis je binnen 1 zone dan betaal je 1,50 euro per rit en voor 2 zones betaal je 2,25 euro per rit. Je kan je OV-chipkaart opladen in de bootterminal op de pier van Holwerd en op Ameland, en in de bussen van Arriva. Zone 1 loopt tot Nes / Buren en zone 2 is Ballum/ Hollum. Als je naar Hollum gaat betaal je dus 2,25 euro, voor Buren is dat 1,50. Inclusief het basistarief.

Naast het reizen met de OV-chipkaart is het ook mogelijk om een kaartje bij de buschauffeur te kopen.

Ritkaart 1 zone: 2 euro

Retour 1 zone: 3 euro

Ritkaart 2 zones: 2,50 euro

Retour 2 zones: 4,50 euro

Dagkaart eiland: 5 euro

10-rittenkaart zone 1: 15 euro

10-rittenkaart zone 2: 20 euro

Elk jaar evalueren we de tarieven en de kaartsoorten, dat gaan we ook aan het einde van dit jaar doen. Op basis daarvan worden de kaartsoorten (waaronder ook de 10-rittenkaart) weer opnieuw vastgesteld."

Bij de introductie van de nieuwe bussen kon men in zuidoost Friesland een bepaalde actieperiode gratis reizen. Die actie gold niet voor de Waddeneilanden. Arriva: "Op Ameland hebben we de komende periode gaan speciale acties lopen. Alle inwoners van het eiland hebben wel een introductiemagazine ontvangen met meer informatie over de nieuwe dienstregeling, bussen en OV-chipkaart."

De 'oude' strippenkaarten die nog in de beurs zitten kunnen nog een jaar lang gebruikt worden.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *