Oud en nieuw in Friesland: grootschalige rellen blijven uit

De jaarwisseling in Friesland verliep overwegend rustig, zonder grootschalige rellen. Er waren echter wel een aantal incidenten. Zo kwamen er meldingen binnen van branden, vuurwerkoverlast en vernielingen. De politie verrichtte in totaal zes aanhoudingen.

Vuurwerkslachtoffers

Een ernstig vuurwerkongeval deed zich voor rond 20:15 uur aan de Eekmolen in Sneek, waar een man ernstig gewond raakte en met letsel naar het ziekenhuis werd overgebracht. In Leeuwarden verloor een persoon een hand als gevolg van vuurwerk.

Aanwezigheid ME in Kollumerzwaag, Marrum en Tzummarum

Na 21:00 uur kwam de Mobiele Eenheid (ME) ter plaatse in Kollumerzwaag, waar onrust heerste en er sprake was van een brand. Gelukkig hoefde de ME niet in te grijpen, en de brand werd geblust door de brandweer. Rond 02:00 uur was de ME aanwezig in Marrum, waar opnieuw onrust heerste en een brand woedde. Agenten zorgden ervoor dat de brandweer veilig kon blussen, ondanks confrontaties met vuurwerk en een flesje dat naar de politie werd gegooid. De ME moest rond 04:00 uur opnieuw optreden in Marrum, waarna de rust terugkeerde. In Tzummarum werd de weg geblokkeerd door branden. De ME was kort na 03:00 uur ter plaatse, en drie personen werden aangehouden voor verstoring van de openbare orde.

Gehoorschade bij agent na bekogelen vuurwerk

Op zaterdag 30 december werd de politie in Ferwert bekogeld met vuurwerk tijdens het reageren op een melding van brand. Op zondag 31 december bleek dat een agent gehoorschade heeft opgelopen.

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 505

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *