Orka in Waddenzee

WAD – Na de tijgerspin en de tijgermug op Ameland zou je in de Waddenzee een tijgerhaai verwachten, maar het werd een orka. Een in 1937 aangespoelde orka werd door de Leeuwarder Courant destijd 'tijger van de zeeën' genoemd, zodat de orka toch in het tijger-rijtje thuishoort.

Woensdagavond vingen medewerkers van Dolfinarium Harderwijk een jonge orka in de Waddenzee. Het dier werd bij Ameland opgemerkt door een schip van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Het Dolfinarium wil het dier in Harderwijk opvangen en laten aansterken om het daarna weer vrij te laten.

"Ook orka's spotten? Boek dan nu een last minute zon vakantie op Ameland!" twittert VVV Ameland.

Selina Brouwer van Ameland kan bijna niet geloven dat ze echt een wilde orka heeft gezien. Op Facebook schrijft ze: "Dolfinarium vangt orka in Waddenzee en Ik was er bij!!!! Echt Super Cool om een wilde Orka te zien!!" Brouwer heeft het dier zien zwemmen en ze was er bij toen de orka van de boot in een vrachtwagen werd getakeld. "Je kon zien dat hij was verzwakt.">>> lees meer op Nos Nieuws

>>> lees hier wat Hart van Nederland over de orka schrijft

>>> bekijk hier foto's op Wâldnet

>>> lees hier in het AD hoe de orka de nacht is doorgekomen met mooie foto's

>>> beluister hier Omroep Gelderland met een piepende orka op de intensive care van het Dolfinarium

>>> bekijk hier een video en foto's op NOS.nl

Hieronder een reportage van RTV Noord

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *