Amelandse orka Morgan niet Amelands

Hilversum – De orka die woensdag in de Waddenzee werd gevangen heeft de naam Morgan gekregen.
Morgan heeft een goede tweede nacht gehad in het Dolfinarium in Harderwijk. Ze eet ook goed. Dat zeggen de verzorgers van Morgan. Maar Morgen kan nog niet terug naar zee. Daarvoor is zij nog te ziek. Waarschijnlijk heeft ze een inwendige infectie. Het Dolfinarium wil die behandelen met medicijnen.

Op het Amelanderschap van de orka valt wel iets af te dingen, meent Jan Smit die voorheen op De Krukel voer. "Het dier is waarschijnlijk nog nooit in de Amelander wateren geweest," weet Smit van insiders. "Voor de eerste keer is het dier gespot voor de haven van Lauwersoog. Nadien is het verder de gehele dag ‘begeleidt’ in o.a. de Glinder ten zuiden van Schiermonnikoog, waarna het verder in oostelijke richting is gezwommen en later op de dag in het Lutjewad/Eilanderbalg is gevangen. Dit in de provincie Groningen."

>>> lees hier meer over Morgan met foto’s en een filmpje uit het jeugdjournaal

>>> lees hier 24-6-10 Orka in de Waddenzee

>>> bekijk hier de webite van het Dolfinarium

Hieronder een reportage van GPTV met unieke beelden gefilmd met een iPhone

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *