Orgelconcert in Clemenskerk

NES – Passie, emotie en enthousiasme: dit zijn de drie kernwoorden voor het orgelconcert dat op donderdag 17 augustus 2023 in de Sint Clemenskerk te Nes door organist Jan Noordzij gegeven wordt. 

De Sint Clemenskerk werd in 2013 door brand verwoest, maar herbouwd en eind 2016 opnieuw in gebruik genomen. Inmiddels is de kerk vanwege het fraai ontworpen interieur een bezienswaardigheid. In deze inspirerende ruimte kunt u tijdens het concert niet alleen komen genieten van bekende klassiekers, maar ook van gepassioneerde improvisaties en het Amelander volkslied zal niet ontbreken.

De uit Nederland afkomstige organist Jan Noordzij woont sinds 2011 in Antwerpen en is daar organist-titularis van de Sint-Walburgiskerk. Hij is enthousiast, gedreven en gepassioneerd. Noordzij: “Al jaren kom ik op Ameland, ik hou van dit eiland. Ik componeer graag en raak hier steeds weer geïnspireerd. Het is echt geweldig om elk jaar hier een concert te spelen op het eiland.” 

Het concert, waarvoor u van harte bent uitgenodigd, begint om 20:00 uur.

Toegang: vrije bijdrage.

Adres kerk: Kardinaal de Jongweg 33 te Nes. 

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 764

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *