Presentatie Ameland Dijk van een Verhaal

HOLLUM – Baukje Fennema presenteert 'Dijk van een Verhaal' in De Plaats. Dijk van een Verhaal is een boek dat ze schreef naar aanleiding van haar tocht langs de dijk van Friesland. Ze noemt het een "Pelgrimstocht met een knipoog". De boekpresentastie wordt omlijst met verhalen en muziek van Baukje van der Meer.

Dijk van een verhaal

  • 14 juli 2023, aanvang 20.00 uur,
  • entree 5 euro, incl. kop koffie of thee.
  • De Plaats 5, inloop vanaf 19.00 uur

Baukje, verhalenverteller en theatermaker (ITHAKA) uit het dorpje Oostmahorn, maakte in 2017 een wandeltocht van Lauwersoog tot de Afsluitdijk. Ze noemde haar reis op de kop van de dijk, een ‘Pelgrimstocht met een knipoog’.

In de zomer van 2018, tijdens Leeuwarden Culturele Hoofdstad, bewoog Baukje zich opnieuw langs de Delta-dijk, maar nu met woonwagen en tractor. Tijdens díe reis vertelde ze verhalen, verwerkt in performances, die ze in 2017 had opgehaald. Baukje van der Meer sloot zich menigmaal bij haar aan als muzikale verhalenverteller en nu, in De Plaats, gaan de twee Baukjes opnieuw samenwerken.

Baukje Fennema en Baukje van der Meer kennen elkaar al heel lang van optredens van o.a. theater Sameland en hebben prachtige herinneringen liggen in Amelands Bierbrouwerij! Samen met Nienke, Wilbranda, Susanne, Pauline, Eduard, Jan en niet te vergeten Marijn, die zonder het te weten, de bedenker is van de titel van het boek: Dijk van een Verhaal.

De avond van 14 juli wordt een mooie, maar ook intense bijeenkomst. Tijdens het programma zal Baukje Fennema voorlezen uit haar eerste, eigen werk en Baukje van der Meer wisselt de fragmenten af met zang en gitaar. 

Reserveren:

  • De Plaats: 0519-252221 of info@deplaats-ameland.nl 
  • Of bij Baukje Fennema: 06-23931868 of ithaka-baukje@online.nl

Lees op Ameland Boeken blog meer over Dijk van een Verhaal

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 338

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *