Opruimen NAM-locatie begonnen

HOLLUM – Het opruimen van de oude NAM-locatie ter hoogte van paal 3 bij Hollum in de duinen is nu echt begonnen. De containers met grote vaten die op het terrein binnen het hek stonden zijn weg. Ook de zonnepanelen zijn verdwenen. 

De boorlocatie stond al een tijdje op de nominatie om gesaneerd te worden. Eigenlijk hadden de restanten van boorlocatie, die in de jaren 60 is opgebouwd, dit jaar zullen zijn afgevoerd. Die deadline haalde de NAM niet en de aardoliemaatschappij werd ingehaald door de stormen. In januari van dit jaar hapte de storm zoveel zand van de duinenrij dat de boorlocatie bijna op het strand kwam te liggen. Het noopte de NAM nu echt werk te gaan maken van de sanering. De restanten van de installatie moeten weg, de betonnen plaat moet worden afgebroken en afgevoerd en het hekwerk moet weg. Dat is wat de zichtbare delen betreft. Onder de grond zit ook nog het een en ander. En dan is er nog de kwestie van de vervuilde grond, de duingrond met boorspoelsel. Ook dat moet worden afgegraven.

Als alles klaar is, zegt de NAM, dan is niet meer te zien dat er ooit een boorlocatie is geweest.

tik Boorlocatie of Paal 3 in bij ZOEKEN om meer over deze kwestie te lezen

lees hier meer over Aardgaswinning en boortorens op Ameland

Dossier Aardgaswinning

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *