Oproep aan carbidploeg van Buren

GORREDIJK – Een familie uit Gorredijk doet een oproep aan de carbidploeg die elk jaar op oudejaarsmiddag in Buren actief is.

Op het veldje aan de Paasduinweg (of Vrijewilpad) klinken dan harde knallen en is het tevens een gezellig komen en gaan van Buremers en andere mensen. Er is warme chocolademelk en koffie, een neut voor wie wil en oliebollen en ander lekkers. Het is een klein feestje midden op straat.

Het gezelschap uit Gorredijk en Leeuwarden komt al jaren in wisselende samenstelling op Ameland het oude jaar uitzitten en het is vaste prik dat ze op oudejaarsmiddag naar de Paasduinweg (Vrijewilpad is ook goed) gaan om van het carbidschieten te genieten.

De Gorredijkers genieten ook altijd van de muziek Der Alte Dessauer, die steevast op die middag door Buren klinkt, maar vorig jaar werd die muziek niet gespeeld. Tot grote teleurstelling van de club.

Klaas Koning uit Gorredijk vraagt dan ook aan de carbidploeg uit Buren om dit jaar Der Alte Dessauer weer te draaien.

Met wie van de carbidploeg kan Koning even contact opnemen?

Stuur graag even een berichtje dan geven wij dat aan Klaas Koning door.

NB: De oproep gaat niet om de plaats van het carbidschieten, maar om de festiviteit en vooral om de muziek. De Gorredijkers bedoelen niet dat het terug moet naar Paasduinweg, maar het gaat hun om Der Alte Dessauer.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *