Opnieuw voertuig uit Fremantle Highway in brand

EEMSHAVEN – Sinds 19 augustus wordt er een grote ontschepingsoperatie uitgevoerd voor het beschadigde vrachtschip Fremantle Highway, dat op 25 juli door een verwoestende brand werd getroffen ten noorden van Ameland.

Volgens Eemskrant is het opvallend dat veel voertuigen die van boord worden gehaald onbeschadigd lijken. Een zwarte elektrische Mercedes EQE, ogenschijnlijk in goede staat, veroorzaakte echter op woensdagmiddag 30 augustus een nieuwe brand zodra deze in een container werd geplaatst. Bergingsmedewerkers konden door snel handelen de brand onder controle krijgen.

De oorzaak van de oorspronkelijke brand, die in de nacht van 25 op 26 juli plaatsvond en leidde tot evacuatie en problemen, wordt nog steeds onderzocht. Het vrachtschip vervoerde 3.784 auto's, inclusief bijna 500 elektrische voertuigen.

Naar verwachting zal het schip tot medio oktober in de Eemshaven verblijven voordat het ruimte maakt voor een cruiseschip dat in de Eemshaven wordt afgebouwd.

Bron: Eemskrant.nl, foto: Pixabay

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 804

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *