Omrop Fryslân brengt vervoer Schiermonnikoog en Ameland in beeld

LEEUWARDEN – Het programma De Oertocht van Omrop Fryslân krijgt een vervolg. In de serie die 4 september van start gaat, volgen we de zoektocht naar een duurzame toekomst van het vervoer en het leven op Schiermonnikoog en Ameland.

Afgelopen zomer kwamen er onverwachts grote veranderingen in de dienstregeling naar Ameland. Dit zorgt voor veel onrust. De vaargeul wordt door Rijkswaterstaat steeds groter gemaakt dan de vaargeul van nature wil zijn. Er is de afgelopen jaren voor miljoenen euro’s gebaggerd maar dat lijkt niet de oplossing voor de toekomst. Hierdoor staat de natuur en de leefbaarheid op het wad onder druk.

Opzoek naar de oplossing

Via persoonlijke verhalen neemt Omrop Frysla^n de kijker mee in hoe het er aan toe gaat op de Waddeneilanden. In de eerste uitzending wordt Britta Kooiker-Boersma gevolgd. Wagenborg is toe aan nieuwe schepen en in maart is er een lang gesprek geweest met klanten over de wensen rondom het vervoer. Als nieuwe zorgmanager van de Stelp was Britta uitgenodigd voor de brainstormweek.

In de derde uitzending gaat programmamaker Herman Zeilstra op pad met Rijkswaterstaat om uit te zoeken wat volgens hen de beste oplossing is voor de vaarroute naar Ameland. Ook worden er verschillende projecten gevolgd die bezig zijn met een oplossing voor de toekomst, zoals het MadNes Festival en hun circulaire aanpak, de biologische pluktuin op Schiermonnikoog en de elektrische leenauto’s op Holwert voor de eilandbewoners.

De Oertocht

Te zien vanaf maandag 4 september iedere maandag om 17.15 uur. Daarna ieder halfuur. De Oertocht is ook te zien op YouTube en via de app fan Omrop Fryslân.

Bron Omrop Fryslân

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 843

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *