Opnieuw inbraak op Ameland

HOLLUM – Ameland wordt opnieuw opgeschrikt door een inbraak. Begin deze week werden twee dieven in de kraag gevat, vlak voor ze op de veerboot wilden stappen richting noorderzon. Vannacht rond middernacht is ingebroken bij de Welkoop in Hollum. Er is een som geld buitgemaakt en de politie van Ameland roept getuigen, mensen die iets verdachts hebben gezien of camerabeelden hebben op zich te melden. 

Begin deze week waren een man van 46 en een minderjarige uit Rijswijk en Den Haag op het eiland op het dievenpad. Ze deden verschillende adressen aan en sleepten zelfs met een steekkar een kluis naar het bos. Het bleek de kluis van Duinoord te zijn.

Ameland prijs zich gelukkig met de veerboot als remmende factor voor gespuis. De politie hield de twee net op tijd aan, voordat ze op de veerboot konden stappen. Het onderzoek naar de inbraak en zoektocht naar het geboefte van vannacht is gaande. Bellen met de politie hierover kan via nummer 0900-8844.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *