Opnieuw buien met veel water in het zuidoosten

HOLLUM – MeteoGroup verwacht later vanmiddag en vanavond in het oosten en zuidoosten opnieuw weer enkele stevige buien die lokaal 20 tot 50 millimeter regen kunnen afleveren en mogelijk wateroverlast veroorzaken. Onweer en hagel is ook mogelijk. In het midden en westen van het land blijft het droog.  

Gisteravond en de afgelopen nacht vielen vooral in Limburg en in het zuidoosten van Brabant zware buien. In een strook van grofweg het gebied ten zuiden van Eindhoven tot aan Venray viel op diverse plaatsen tot rond 100 millimeter. Het regende zo hard dat in de buurt van Venlo op de A74 en meer naar het zuiden in de buurt van Melick delen van het talud op de weg terechtkwamen. Vanochtend trokken de laatste buien pas weg.

De komende dagen neemt de kans op hele zware buien af, in het noorden van het land komt de zon weer vaker te voorschijn. Met name het zuidoosten van het land blijft in de middag morgen en in het weekeinde gevoelig voor een enkele regen- of onweersbui. Daarbij blijft het vrij warm met maxima tussen 20 en 26 graden, aan de kust is het soms frisser door wind van zee. 

Piet Paulusma zegt: "Kust en Wadden 16 of 17 graden tot 22 of 23 graden in het noordoosten, oosten en zuidoosten. Een matige wind uit het noorden. Boven de meren krachtig, kracht 5 of 6. Kust en Waddengebied krachtig of bij vlagen hard. Waarschuwing voor de watersport."

Zaterdag, Rondje Ameland dag, is de maximum temperatuur 23° en de minimum 14°, met een NNO wind met een kracht van 2 tot 5. Een mooie dag voor een fikse wandeling.

Bron: MeteoGroup, Piets Weer

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *