Oplichtende schilderijen in De Stelp

HOLLUM – Zorgcentrum De Stelp is een van die verrassende locaties waar tijdens de Kunstmaand kunst te bewonderen is. In de aula en in de hal hangen werken van Beatrice van der Meer en exposeert Manuela Rathje.

Beide kunstenaars houden van kleur en alle twee gebruiken ze pigmenten die zo helder en kleurrijk zijn dat ze lijken op te lichten van de doeken, panelen en objecten.

Manuela Rathje werkte 30 jaar bij een bank en keerde toen terug naar de schilderkunst. Ze beheerst diverse technieken en stortte zich in 2010 op acrylverf. Haar schilderijen hebben expressieve kleurcomposities.

Beatrice van der Meer ziet overal licht en kleur en zet haar beelden om in kunstwerken met licht en kleur. Ze hangen in de aula van De Stelp en in de gangen en de kleuren spatten van de muren. Haar panelen zijn opgebouwd uit lagen plexiglas en gekleurde stukjes kunststof. Ze bouwt ook kleine plexiglazen objecten die Plexi Towns vormen. Ook die objecten staan in De Stelp.

Kunstmaandbezoekers doen er goed aan deze locatie niet over te slaan. Suppoost Jacob van der Laag zit, net als in vorige jaren, op zijn post en geeft waar nodig of wenselijk informatie. Hij verkoopt ook de Kunstmaandbuttons en agenda’s.

⇒ lees hier meer over de Kunstmaand

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *