Opening van HDK2018 met prijsvraag

HOLLUM – Op vrijdag 26 januari opende het HDK2018, het feestelijke jaar waarin Ameland het Eiland van Hidde Dirks Kat is. Kat was een walvisvaarder uit Hollum, een commandeur, die eind 18e eeuw noodgedwongen bijna en jaar bij de Inuit doorbracht. Over zijn lotgevallen verscheen in 1818 een boek en in dit Jaar van Hidde Kat is dat dagboek hertaald en opnieuw uitgegeven.

Bekijk hieronder het filmpje over de opening, met een aantal van de 12 vertellers die 12 verhalen vertelden over de walvisvaarder en de walvisvaart. Elk met een persoonlijke insteek.

HDK2018 Prijsvraag

Doe mee en maak kans op het Dagboek van de Amelander walvisvaarder Hidde Dirks Kat.

Wat moet je doen om kans te maken op het fraai uitgegeven boek, met daarin het dagboek in eigentijds Nederlands hertaald, foto's van Groenland en de Inuit, tekeningen en illustraties over de walvisvaart. Bovendien schreven verschillende experts over diverse aspecten van het verhaal, het boek, het Ameland uit de tijd van Kat, het levensverhaal van Kat en over de walvisvaart. De winnaar wordt 31 december 2018 bekend gemaakt.

  • maak een filmpje over Ameland en de relatie met de walvisvaart. Het kan gaan over Hidde Kat, de walvisvaart, de zee, de Amelander Musea, de commandeursuizen, kakebiën, vissen, walvisstranding, scrimshaw en wat er al niet op Ameland te vinden is dat met de walvisvaart te maken heeft;
  • maak het filmpje niet langer dan 1 minuut;
  • plaats het op je eigen YouTube kanaal met de trefwoorden Ameland, Hidde Dirks Kat, HDK2018;
  • abonneer je op het kanaal met Amelandfilmpjes
  • plaats het filmpje tijdens het HDK2018-jaar, uiterlijk op 30 december 2018;
  • deel je filmpje en verzamel zoveel mogelijk likes;
  • winnaar wordt het filmpje dat het beste over het onderwerp vertelt; het aantal likes is niet allesbepalend maar weegt wel mee.

→ lees hier over de vertellers

→ bekijk hier een paar foto's van een van de vertelsessies

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *