Open Monumentendagen 2023 op Ameland

NES – Op zaterdagmorgen 9 september jl. opende burgemeester Leo Pieter Stoel aan het Vermaningspad in Nes, het Open Monumentenweekend door de vlag te hijsen. Hij roemde de 112 Rijksmonumenten van Ameland. 

Dit weekend bood de gelegenheid om nu eens een aantal van deze monumenten van binnen te kunnen bekijken en ter plaatse van de bewoners of suppoosten meer te horen te krijgen over de bewoners of gebruikers. Een fijne bijkomstigheid was dat de deelnemende musea gratis waren.

Naast het bezoeken van monumenten waren er op zaterdag en zondag rondleidingen door de beschermde dorpsgezichten van Hollum, Ballum en Nes en waren er vertellingen door de groep “Ameland Vertel” in museum Sorgdrager. Mensen lieten zich niet afschrikken door de warmte, in totaal bezochten 1374 mensen de opengestelde locaties, deden mee aan rondleidingen en luisterden naar de Amelander verhalen. 

Dit alles was mogelijk door de inzet van vele vrijwilligers die met hun deelname aan dit evenement Ameland en haar rijke cultuur duidelijk op de kaart hebben gezet.  

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 343

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *