Vergoeding bootkosten voor studenten

AMELAND – Aan het begin van het nieuwe schooljaar hebben studenten op Ameland, die recht hebben op een reisvoorziening op basis van de Wet Studiefinanciering, de mogelijkheid om een aanvullende vergoeding aan te vragen voor hun bootkosten.

Deze regeling, beschikbaar via de officiële website van de gemeente Ameland (www.ameland.nl), biedt studenten de kans om tot € 70,40 per jaar terug te krijgen voor hun reiskosten. De vergoeding geldt voor het kalenderjaar 2023.

  • Om in aanmerking te komen voor deze vergoeding, moeten studenten voldoen aan enkele eenvoudige voorwaarden:
  • De student dient een studentenreisproduct van DUO te ontvangen.
  • De student mag geen onderwijs op Ameland volgen.
  • Minstens één ouder van de student moet ingeschreven zijn op Ameland.
  • De student mag geen gratis gebruik maken van de veerboot.

De aanvraagperiode voor deze vergoeding loopt van 1 september tot 1 november van het betreffende kalenderjaar. Het aanvraagproces wordt eenvoudig gemaakt met behulp van de DigiD van de student.

Online Aanvragen

Voor meer informatie over de aanvraagprocedure kunnen studenten terecht op de gemeentelijke website. Mochten er vragen zijn, dan kunnen ze contact opnemen via het telefoonnummer (0519) 555 555, via WhatsApp op 06-14458728 of via e-mail op info@ameland.nl.

 

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 800

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *