Op verhaal komen op de wadden 2023

HOLLUM – Van 6 tot 8 oktober is er in Hollum op Ameland het zinzoekersweekend ‘Op verhaal komen’. Rond het Bijbelverhaal over de Jacobsladder is er vanaf vrijdagavond tot zondagmiddag een veelzijdig programma opgesteld. De begeleiders zijn Jos van Oord (Theoloog, mede-acteur van het boek Rebible) en Sijbrand Alblas (predikant in Drachten).

Soms gaat de hemel even open. Bij wijze van spreken. Dan maken we iets bijzonders mee. En is het nauwelijks te beschrijven. Er zijn gelukkig verhalen over deze uitzonderlijke ervaringen bewaard gebleven. Zoals het Bijbelse verhaal over Jacob die in een droom een Jacobsladder ziet waar engelen op en af lopen. Hij is er zo door gegrepen dat hij op de plek van zijn droom een gedenksteen plaatst en het leven opnieuw oppakt. Om ‘het kleine goede’ te doen als een hemels geschenk. Jacob noemt die plaats de poort naar de hemel. Die plekken hebben we allemaal van tijd tot tijd nodig. Plekken waar je kunt opladen. Tijdens dit weekend beklimmen de deelnemers die Jacobsladder. Stap voor stap proberen ze omhoog te klimmen om hun binnenste ruimte te vinden als de hemel. Hoe hoger, hoe lichter, des te meer energie je in beweging zet. En om stap voor stap te doen wat je hand vindt om te doen. Dit weekend zoeken de deelnemers ook hun eigen gedenksteen in de natuur van Ameland. Het zal hen herinneren aan deze unieke belevenis.

We komen bij elkaar in pioniersplek ‘De Plaats’. Op vrijdagavond worden we meegenomen in de ervaring van de nacht. Zaterdag wandelen we na een inleiding met opdrachten over het eiland. Zondagmorgen is er in de mooie Magnuskerk een afsluitende viering, samen met de Amelandse gemeente. Kortom, een veelzijdig weekend om op verhaal te komen!

Data: 6, 7 en 8 oktober 2023.

Kosten: Eur. 150,- per persoon (exclusief overtocht en accommodatie). Opgave en informatie bij info@deplaats-ameland.nl

Door De Plaats

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 808

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *