Op reis met Hidde Dirks Kat

Geplaatst op: 23 april 2018 - Categorie: Kunst & Cultuur

HOLLUM - In Museum Sorgdrager in Hollum kun je samen met Hidde Dirks Kat de reis naar Groenland maken. Hidde vertelt en hij is ook in levende lijve te zien. Eilander acteur Eduard Visser kruipt in de huid van Kat en hij vertelt namens de walvisvaarder en als de commandeur het verhaal.

Bezoekers kunnen in groepjes de tentoonstelling bekijken en zien wat de walvisvaarders voor kleding droegen, wat hun gereedschap was, hoe ze op de ijsschotsen terechtkwamen en hoe ze daarna bij de Inuit leefden. De filmbeelden starten vanzelf als de groep bezoekers de stippellijnen op de stenen vloer passeert. Je zit als het ware in een film en schuift langzaam door de geschiedenis van de walvisvaarder die naar Groenland voer om walvissen en robben te vangen.

De tentoonstelling van de Reis van Hidde Dirks Kat, het verhaal van een schipbreuk is te zien in het jaar Ameland het Eiland is van Hidde Dirks Kat.

hieronder staat een filmpje met Hidde Dirks Kat in de hoofdrol. Maak ook een filmpje over Kat, de walvisvaart, walvissen en maak kans op het Dagboek van Hidde Dirks Kat.

bekijk hier meer filmpjes met walvissen in de hoofdrol

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?