Op reis met Hidde Dirks Kat

HOLLUM – In Museum Sorgdrager in Hollum kun je samen met Hidde Dirks Kat de reis naar Groenland maken. Hidde vertelt en hij is ook in levende lijve te zien. Eilander acteur Eduard Visser kruipt in de huid van Kat en hij vertelt namens de walvisvaarder en als de commandeur het verhaal.

Bezoekers kunnen in groepjes de tentoonstelling bekijken en zien wat de walvisvaarders voor kleding droegen, wat hun gereedschap was, hoe ze op de ijsschotsen terechtkwamen en hoe ze daarna bij de Inuit leefden. De filmbeelden starten vanzelf als de groep bezoekers de stippellijnen op de stenen vloer passeert. Je zit als het ware in een film en schuift langzaam door de geschiedenis van de walvisvaarder die naar Groenland voer om walvissen en robben te vangen.

De tentoonstelling van de Reis van Hidde Dirks Kat, het verhaal van een schipbreuk is te zien in het jaar Ameland het Eiland is van Hidde Dirks Kat.

hieronder staat een filmpje met Hidde Dirks Kat in de hoofdrol. Maak ook een filmpje over Kat, de walvisvaart, walvissen en maak kans op het Dagboek van Hidde Dirks Kat.

bekijk hier meer filmpjes met walvissen in de hoofdrol

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *