Op naar Museum Sorgdrager

HOLLUM – De musea mogen bezoekers ontvangen. Een opluchting voor alle musea in het land en ook voor de musea op Ameland. Reden voor Merk Fryslân, het Fries Museum en de Museumfederatie Fryslân om een gezamenlijke oproep te doen aan alle Friezen: 'Bezoek dit jaar nog een museum bij u in de buurt, het heeft u nodig!' De Stichting Amelander Musea (STAM) ondersteunt deze oproep van harte en ontvangt u graag in haar musea.

Merk Fryslân: “Ieder museum in Friesland heeft zijn dorps-, stads- en streekgenoten nu meer dan ooit nodig. En helpen is heel simpel en nog leuk ook; kom naar het museum!“

PA bezocht als eerste in een reeks het Maritiem Centrum Abraham Fock in Hollum. Het tweede museum in deze serie is Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager aan de Herenweg in Hollum. In het museum, deels gesitueerd in de commandeurswoning van Cornelis Pieter Sorgdrager, komen de cultuur, historie en gebruiken van Ameland op een heel aansprekende wijze bij elkaar. Wie het Sorgdrager museum bezoekt wandelt door de tijd en beleeft de Amelander geschiedenis. De medailles van verspringkampioen Hannes de Boer zijn er nu te zien, je ontmoet Hidde Dirks Kat en leert over de walvisvaart en er is een fantastische tentoonstelling van grote kunstenaars die zich hebben laten inspireren door het eiland. Het museum is door zijn wisseltentoonstellingen voor gasten en eilanders altijd weer boeiend.

PA maakte een filmpje met daarin items verwerkt die in het museum te vinden zijn. Een kleine speurtocht voor jong en oud.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *