Bezoek dit jaar nog een museum in de buurt

HOLLUM – Na een sluiting van twee weken mogen musea weer bezoekers ontvangen. “Een opluchting,” zegt Merk Fryslân, “maar op gasten van buiten de provincie hoeven we nog niet te rekenen.” Reden voor Merk Fryslân, het Fries Museum en de Museumfederatie Fryslân om een gezamenlijke oproep te doen aan alle Friezen: 'Bezoek dit jaar nog een museum bij u in de buurt, het heeft u nodig!' De Stichting Amelander Musea (STAM) ondersteunt deze oproep van harte en ontvangt u graag in haar musea.

Merk Fryslân: “Ieder museum in Friesland heeft zijn dorps-, stads- en streekgenoten nu meer dan ooit nodig. En helpen is heel simpel en nog leuk ook; kom naar het museum!“

PA bezocht als eerste in een reeks het Maritiem Centrum Abraham Fock in Hollum. Het museum laat de geschiedenis van het reddingwezen zien, laat u luisteren naar boeiende verhalen, verteld door Amelanders en heeft de beroemde paardenreddingboot onder haar dak.

Opa’s en oma’s doen hun kleinkinderen een plezier door ze uit te nodigen voor een bezoekje aan dit museum en met hen de oude filmpjes over de roeireddingboot en de lancering van de paardenreddingboot door de jaren heen te zien. Het is slechts een van de juweeltjes van Abraham Fock. In de tentoonstellingsruimte die zou worden ingericht voor de Kunstmaand hangen fenomenale Waddenfoto’s van Pieter de Vries van Texel.

PA maakte een filmpje met daarin items verwerkt die in het museum te vinden zijn. Een kleine speurtocht voor jong en oud.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *