Online workshop Dorpsarchieven

JOURE -Dorpen en steden zijn zich steeds meer bewust van de waarde van lokale erfgoedinformatie. Veel dorpen en steden kiezen ervoor om deze informatie te verspreiden via sociale media. Maar nu is er een beter alternatief, het opzetten van een echt online dorps- of stadsarchief met het nieuwe ErfgoedCMS. Dit online archiefsysteem is speciaal ontworpen en ontwikkeld om dorpen en steden te helpen met het veiligstellen en ontsluiten van hun lokale erfgoedinformatie.

Om uit te leggen hoe het ErfgoedCMS werkt en wat de mogelijkheden zijn worden regelmatig op de woensdagavond gratis online dorpsarchief-workshops georganiseerd. De eerstvolgende online workshop is morgenavond 19 april 2023 om 19:30.

Alle ins en outs van een online dorps- stadsarchief worden uitgelegd en gedemonstreerd en er is veel ruimte om vragen te stellen.

Naast historische commissies en heemkundeverenigingen wordt ook iedereen die gewoon geinteresseerd is in het opzetten van digitale archieven van harte uitgenodigd om deel te nemen. Aanmelden kan via het contactformulier op www.erfgoedcms.nl.

Een impressie van de mogelijkheden van het ErfgoedCMS is te zien in de volgende video: https://youtu.be/gLW8rPaUz7E

Bron DeeEnAa, Online City- en Regiomarketing

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *