Online talkshow De Ondermening

LEEUWARDEN – De Ondermening uit Leeuwarden komt met een online talkshow met de titel “Met de zaken op tafel”. In het praatprogramma hebben de gasten het over het verborgen, mentale leed van ondernemers tijdens de coronacrisis.

Plotseling ziet de wereld er anders uit. Daar waar je normaal gesproken controle over had, heb je nu ineens niet meer. Natuurlijk blijf je keihard werken. Daarmee heb je het altijd gered. Je stroopt de mouwen op, je zeurt niet. Je kijkt vooruit en ziet kansen. Maar wat als je door de crisis nauwelijks kansen ziet, de handel wegvalt en je 's nachts wakker ligt van de rekeningen die je steeds moeilijker kan betalen? Wat als je het gevoel bekruipt dat je het misschien niet redt? Blijf je in je eentje knokken en sterk voor je naasten? Voor je medewerkers? Voor je collega's? Je bent toch geen loser? De mentale druk is enorm groot, wellicht te groot. Herken je dit scenario? Op zaterdag 30 januari van 11.00 uur tot 12:00 uur gaat De Ondermening dit onderwerp uitlichten tijdens de eerste live online talkshow. 

Deze gasten zitten aan tafel:: 

  • Joyce Walstra, voorzitter MKB-Noord 
  • Friso Douwstra, wethouder Economische Zaken van de gemeente Leeuwarden 
  • Bernard Maarsingh, psycholoog en mede-eigenaar Maarsingh en Van Steijn 
  • Haise Bosma, initiatiefnemer en ondernemer bij o.a. Smart Camels Eventdesign 
  • Erik Eerhart, initiatiefnemer en ondernemer als Mental Business Coach 

De presentatie is in handen van Wytze Visser, marketeer, strateeg, conceptdenker en gespreksleider. 

De coronacrisis blijft maar aanhouden en is voor vele ondernemers ontzettend zwaar. We zien dat er vanaf maart aandacht is voor de regelingen die worden aangeboden om ondernemers financieel enige steun te bieden. We zien gelukkig ook de creatieve oplossingen die ondernemers bedenken om het hoofd boven water te houden. Allemaal met de gedachte om je bedrijf overeind te houden. 

Waar in het algemeen weinig aandacht voor is, is het verborgen leed van ondernemers, met name het mentale leed. De druk die het onzekere met zich meebrengt. Gaan we het redden of niet. Dit is precies het scenario dat regelmatig besprokengaat worden tijdens de online talkshows van De Ondermening. 

Kijk voor het online programma op de website van De Ondermening: https://www.ondermening.nl

Bron De Ondermening

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *