Ondernemers Ameland op televisie

HOLLUM – Ondernemers van Ameland kunnen zich aanmelden voor het nieuwe televisieprogramma dat GPTV samen met het blad Ondernemend Friesland opzet. Het programma gaat Ondernemend Friesland TV heten en de eerste uitzending is op 8 maart 2014. Menno Bakker, hoofdredacteur van het blad OF, wordt de presentator.

Rondetafelgesprek

Het wordt een programma met een wekelijks rondetafelgesprek, waarbij  drie ondernemers gedurende een half uur niet alleen over hun bedrijf praten, maar vooral ook over hun persoonlijke ervaringen en ambities als ondernemer. Het programma wordt verlevendigd met korte filmpjes van bijzondere gebeurtenissen op ondernemersgebied.

GPTV + OF

GPTV en Magazine Ondernemend Friesland (OF), liepen afzonderlijk van elkaar al jaren rond met het idee om een tv-programma speciaal voor het zakenleven te maken. Toen de partijen er over in gesprek raakten was men er snel uit. “Rondetafelgesprekken zijn voor ons allebei niet nieuw”, aldus Bakker. “Het is een leuke formule. Ondernemers raken op een informele manier op de praatstoel. In de levendigheid van een gesprek laat men nu eenmaal meer van zichzelf zien dan wanneer men zich schrap zet voor een interview. Alles draait dan natuurlijk om een goede chemie. We hopen dat we dat ook met camera’s erbij voor elkaar kunnen krijgen.”

Uitzending

De opnamen vinden iedere week plaats op donderdagavond, in de studio van GPTV in de Leeuwarder Blokhuispoort. Niels Gerstel van GPTV: “Daar gaan we een prettige en informele bijeenkomst van maken. Dat kost de deelnemers slechts een uur. Vervolgens wordt van het gesprek een attractief programma gemaakt dat gedurende het hele weekend op GPTV is te zien. Van zaterdag 17.00 uur tot zondag 17.00 uur, ieder uur. Dat zijn in totaal minimaal veertig uitzendingen. Op de websites van GPTV en van OF zijn de filmpjes later nog terug te zien.”

Participatie

De productiekosten moeten worden gedekt door ‘participaties’, zo verklaart Bakker. “Bedrijven kunnen tegen een financiële vergoeding participeren en aan tafel aanschuiven. Wie een tafelgesprek minder geschikt vindt kan ook een kort journalistiek bedrijfsprofiel laten maken. Die commerciële formule wil overigens niet zeggen dat we gladde reclamepraatjes gaan verkopen. We willen samen met ondernemers een volwassen journalistiek programma maken.”

Samenwerking

Het programma is een gezamenlijke  productie van GPTV en Narvic media & communicatie, in samenwerking met Ondernemend Friesland. Belangstellenden voor een participatie kunnen mailen naar een speciaal mailadres: tv@of.nl.

>>> bekijk hier de trailer van Ondernemend Friesland TV

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *