Olievlek bij Texel

TEXEL – Op het moment dat de Koning van Terschelling naar Ameland vloog, om ondermeer over de gevolgen van de containerramp met de MSC Zoe te praten, dreef er ten westen van Texel een olievlek. De vlek werd woensdagochtend op satellietbeelden opgemerkt. Rijkswaterstaat (RWS) en de Kustwacht zijn bezig met het opruimen.

De olievlek lag woensdagochtend ongeveer 18,5 kilometer ten westen van Texel en dreef richting de Waddeneilanden. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat spreekt van een relatief kleine hoeveelheid van 4 tot 17 kuub olie. Waar het vandaan komt is nog niet bekend.

Het schip de Hein is in opdracht van RWS bezig met de opruiming. De Kustwacht vloog gisteren boven het gebied om de omvang en de stroming van de olievlek in kaart te brengen. Gemeente Texel houdt mede de zaak in de gaten.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *