Oldtimers door Hollum

BALLUM – Voor de zesde keer rijden zaterdag 10 juni oldtimers van de PAC, Pionier Automobiel Club op Ameland. Het evenement wordt eens in de vijf jaar gehouden.

De oldtimers die dit jaar meedoen zijn gebouwd tussen 1899 en 1940. Doe oudste auto die meerijdt is een Peugeot uit 1899, de jongste een Buick uit 1940. Er doen 98 equipes uit Nederland, Duitsland, Zwitserland en Engeland mee.

Om 11.00 waren de auto's bij de paardenreddingbootschuur aan de Oranjeweg te zien. Daarna maakten ze een tour door het dorp en over het eiland. Een zware brandstofdamp blijft in de straat hangen als de stoet voorbijrijdt. De geur is al even nostalgisch als de aanblik van de bolides. De inzittenden van de prachtexemplaren van de vorige en voor vorige eeuw zijn up to date en hanteren de smartphone als routeplanner. 

Zaterdagmiddag om 15.00 uur maakt de colonne een stop in Nes. Daar zijn de auto’s dan wederom te bewonderen. Op zondag maken de auto’s weer een tocht en zijn ze tot 15.00 uur verspreid over het eiland te zien.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *