Oldtimers op Ameland 2017

BALLUM – Voor de zesde keer rijden zaterdag 10 juni oldtimers van de PAC, Pionier Automobiel Club op Ameland. Het evenement wordt eens in de vijf jaar gehouden en Tjeerd Nobel van Nobel’s Museum in Ballum, is nauw betrokken bij de organisatie. Nobel rijdt zelf ook mee.

Het evenement begint in Dokkum, waar de oldtimers verzamelen voor een rit naar de pier bij Holwerd en de veerboot naar Ameland. Vrijdagmiddag om 14.30 uur wordt gestart met de eerste etappe van het evenement.

De oldtimers die dit jaar meedoen zijn gebouwd tussen 1899 en 1940. Doe oudste auto die meerijdt is een Peugeot uit 1899, de jongste een Buick uit 1940. Er doen 98 equipes uit Nederland, Duitsland, Zwitserland en Engeland mee.

Zaterdag 10 juni zijn de auto’s om 11.00 te zien aan de Oranjeweg, bij de paardenreddingbootschuur. Dan maken ze een tour over het eiland en om 15.00 uur maken ze een stop in Nes. Daar zijn de auto’s dan wederom te bewonderen. Op zondag maken de auto’s weer een tocht en zijn ze tot 15.00 uur verspreid over het eiland te zien.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *