Oesters moeten Feugelpôlle redden

NES – Rijshouten dammen, kleischelpen en korven met levende oesters moeten de Feugelpôlle op de Westerkwelder van Ameland redden van erosie. Dat vertelt boswachter Marjan Veenendaal van Ameland tijdens de informatieavond van de terreinbeheerders op het eiland.

De laatste jaren is de Feugelpôlle meer dan gehalveerd; er is nu nog maar 5,5 ha over van de kwelder. Beheerder Staatsbos wil samen met het Wetterskip, gemeente Ameland en het ministerie het project uitvoeren dat de Feugelpôlle, een uniek gebied waar vanaf het fietspad in de broedtijd duizenden broedende vogels zijn te zien, moet behouden. Het project gaat 750.000 euro kosten en moet eind 2013 klaar zijn, zegt Veenendaal. Het is een uniek project voor een uniek gebied, waarbij levende schelpdieren worden ingezet om sediment voor de afkalvende plaat te leveren. Staatsbosbeheer gaat na het broedseizoen van 2012 beginnen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *