Hachelijk avontuur fotograaf op Ameland

HOLLUM – “Op dit moment verblijf ik heerlijk een weekje op Ameland, zoals eigenlijk ieder jaar rond deze tijd. Ik vind dit een heerlijke tijd op de wadden, de elementen laten zich gelden door storm en kou, het is dé tijd van de prachtige indrukwekkende waddenluchten èn de tijd van de lange sfeervolle zonsop- en ondergangen.” Ze begint natuurfotograaf Johan van der Wielen zijn column.  

“Ik heb al een paar jaar een plek in gedachten voor beelden tijdens en net na zonsondergang maar daarvoor moeten alle elementen kloppen: de plek van de zonsondergang, de lucht èn het tij… het moet hoogwater zijn. En dat was dit jaar voor het eerst het geval ten tijde van mijn aanwezigheid hier. Afgelopen zondag was het moment, vlak voor 18:00 ging de zon onder en ik was al rond 17:15 ter plaatse. Helaas ging de zon onder achter een wolkenband maar daarboven was het helder zodat de kleuren, waar het mij eigenlijk om te doen was, prachtig waren. Toen draaide ik mij naar het zuiden voor een indrukwekkende heldere sterrenhemel met orion fier in het midden staand. Tot zover alle perfecte voorbereidingen, geluksmomenten en geweldige ervaringen…"

De fotograaf kwam er te laat achter dat zijn laars lek was.

"Maar dat was nog niet eens het ergste…

De wind trok aan van windkracht 4 richting 6 á 7 vanuit het zuiden á zuidwesten, laat ik nou precies aan de westkant van het eiland staan en de wind continu recht in mijn snoet hebben moeten krijgen. Natuurlijk had ik een dubbelwandige broek en extra warme onderlaag… thuis nog in de weekendtas. Niet alleen mijn voet begon pijnlijk te kloppen, inmiddels kreeg ik ook kramp in de kaken van het klappertanden… Maar als dat nou het ergst was…

Nee het ergste voltrok zich een paar seconden na deze foto… “

>>> Bekijk de foto's op het blog van Johan van der Wielen en lees hoe hij met pijn en moeite en vallen opstaan de weg terugvindt, een helse tocht met hindernissen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *