Oerdrit met Ameland Vertel! en muziek

BALLUM – De Strandexpress van Piet van Tuinen maakt deze zomer een drietal bijzondere strandritten, Oerdritten, met medewerking van vertellers van Ameland Vertel! en een speelvrouw. Ook met koffie, thee en limonade en wat lekkers erbij.

De opstapplaats is Strand Ballum en daar begint het meteen goed, met Pieter Jan Borsch die over de traditionele Amelander Oerdritten vertelt. Dan start Piet de trekker en gaat het over het strand richting oosten, met muziek van een speelvrouw op trekharmonica. Meezingen wordt aanbevolen.

De Oerdrit heeft als bestemming paal 21, een verre oostelijke kilometerpaal, berucht vanwege enkele bijzondere gebeurtenissen. Selma Dubbeld vertelt daar het wonderlijke waargebeurde verhaal over jutters en juttersgoed en waarom die plek ook wel ‘Lourdes op het Oerd’ wordt genoemd. De droge kelen worden gesmeerd met koffie, thee of limonade en de trek gestild met een traditionele Oerdrit versnapering. Het derde verhaal vertelt Aukje van Dijk en gaat over Sjoerd, de zoon van Rixt van het Oerd.

Het is een prachtige rit, naar paal 21. Inclusief de verhalen, die elk ongeveer in een kwartier verteld worden, duurt deze Oerdrit ongeveer 3 uur. Om nooit meer te vergeten! De Oerdrit kost 15 euro. Een plaatsje reserveren kan via de website van Strandexpress of via VVV Ameland.

Bellen voor reserveren kan ook: 0519 554116 of 06 538 38 512

Wanneer en hoe laat

  • 30 juni 2019 om 14:00 uur vanaf Strandopgang Ballum
  • 28 juli 2019 om 12:00 uur vanaf Strandopgang Ballum
  • 25 augustus 2019 om 10:30 uur vanaf Strandopgang Ballum
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *