Noordzeekind

JOURE – 'Noordzeekind' is een lied op het gelijknamige gedicht van Heleen Wagemans uit Joure. Zij is tevens de zangeres van het nummer, dat gecomponeerd is door Till Zuidema van Songwriter-Till uit Akkrum.

Wagemans: "Noordzeekind is geïnspireerd op de mooie stranden van onze kust en de Noordzee, waar ik zelf vaak was in mijn jeugd en waar ik ook mijn eigen kinderen eindeloos heb zien spelen met zand en water. Hun onbezorgdheid en onbevangenheid was prachtig. Nu ze groter zijn, besef ik als moeder hoe kort die tijd eigenlijk is, als ze nog zo klein zijn en ook nog zo dichtbij…. In mijn gedicht Noordzeekind wilde ik mijn herinneringen aan die lieve strandmomenten vastleggen. Het gevoel dat ik in mijn tekst heb beschreven is door Till prachtig doorvertaald in de muziek. Je hoort de golven en de wind. In het filmpje heb ik de foto's van mijn eigen kinderen verwerkt en die van andere moeders met kleine strandjutters die dit speciale gevoel delen."

Heleen Wagemans woont in Joure en staat voor de klas aan de Thorbecke Academie, onderdeel van NHL-Stenden.  

Eerder schreef en zong Wagemans 'De pont over het IJ.'

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *