Oerd nipt uit failissement gered

Adverteer nuHARLINGEN – Wagenborgs veerboot Oerd is halsoverkop uit de Harlinger onderhoudswerf gevaren. Het schildersbedrijf is failliet en de Oerd lag in dok voor onderhoud. De Leeuwarder rechtbank verklaarde deze week de onderhoudswerf Welsec failliet. Tegelijk vielen Nieuwbouw en Reparatiebedrijf Welgelegen om. Beide bv's zijn onderdeel van Harlingen Holding Industries. De werf in de Harlinger industriehaven repareert en onderhoudt schepen, zo schrijft de Leeuwarder Courant op 1 februari.

Volgens de bron van Persbureau Ameland voer personeel van Wagenborg Passagiersdiensten (WPD) de Oerd in allerijl naar buiten om beslaglegging te voorkomen. Jaren terug (met de vorige Oerd) is dit ook al eens gebeurd. Toen ging een werf in Groningen waar hij gebouwd werd failliet en heeft personeel van WPD hem midden in de nacht weggevaren.

Ger van Langen, directeur van WPD, bevestigt dat de Oerd door WPD personeel is weggesleept uit het onderhoudsdok. Welsec heeft inmiddels een doorstart gemaakt en de Oerd is weer onderhanden van het bedrijf.

>>> het YouTube filmpje is de Sier die in de avondzon door papijs in de Waddenzee vaart, gefilmd door Ysbrand de Jong

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *