OBS ’t Ienster wint BankBattle

BALLUM – OBS 't Ienster in de Camminghastraat in Ballum heeft vorige week de BankBattle van de Rabobank van Noordoost Friesland gewonnen van. De prijs? Een voetbalclinic bij SC Heerenveen. De BankBattle is een quiz op internet, speciaal voor scholieren van groep 7 en 8.

Honderden basisscholen gaan middels de quiz de strijd met elkaar aan en wie het snelste de code van digitale kluis weet te kraken is winnaar.

De vragen en opdrachten hebben te maken met de vakken op school, internet, radio, televisie, techniek en muziek. Op elk vragenkaartje staat een nummer dat een link heeft met een vakje op een lettermatrix van 238 genummerde vakjes. Die vakjes moeten worden ingevuld met letters die je krijgt van de antwoorden op de vragen. 

Om de eindopdracht te kunnen maken moet eerst de kluis gekraakt worden. De code van de kluis kan worden berekend zodra de lettermatrix correct is ingevuld. De groep die de minste tijd nodig had om de Battle af te ronden is de winnaar. Voor Rabobank regio Noordoost Friesland was dat 't Ienster uit Ballum.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *