RSS
Zoeken

OBS 't Ienster wint BankBattle

Geplaatst op: 27 mei 2019 - Categorie: School & Vereniging

BALLUM - OBS 't Ienster in de Camminghastraat in Ballum heeft vorige week de BankBattle van de Rabobank van Noordoost Friesland gewonnen van. De prijs? Een voetbalclinic bij SC Heerenveen. De BankBattle is een quiz op internet, speciaal voor scholieren van groep 7 en 8.

Honderden basisscholen gaan middels de quiz de strijd met elkaar aan en wie het snelste de code van digitale kluis weet te kraken is winnaar.

De vragen en opdrachten hebben te maken met de vakken op school, internet, radio, televisie, techniek en muziek. Op elk vragenkaartje staat een nummer dat een link heeft met een vakje op een lettermatrix van 238 genummerde vakjes. Die vakjes moeten worden ingevuld met letters die je krijgt van de antwoorden op de vragen. 
Om de eindopdracht te kunnen maken moet eerst de kluis gekraakt worden. De code van de kluis kan worden berekend zodra de lettermatrix correct is ingevuld. De groep die de minste tijd nodig had om de Battle af te ronden is de winnaar. Voor Rabobank regio Noordoost Friesland was dat 't Ienster uit Ballum.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?