Oan’t Moarn! vanaf Ameland

BALLUM – Het “Oan’t Moarn” klonk enthousiast vanuit 60 kinderkelen. De leerlingen hielden zaterdagmiddag de tweejaarlijkse kerstmarkt in OBS ’t Ienster. En zelfs op zijn verjaardag, reisde Piet Paulusma voor zijn weerpraatje naar het eiland.

Paulusma kon nog geen witte kerst beloven. Hij bezocht met cameraman Bauke Ballum. Daar speelden de Hollumer Gromkes is kerstkledij de sterren van de hemel. Op de brink middenin Ballum werd de dorpskerstboom geplant onder blaasmuziek van het dweilorkest.

Daarnaast was er nog de kerstmarkt in de basisschool. Chocolademelk en cake, erwtensoep met worst en zelfgebakken koekjes. De koekjes werden verkocht door Vlinder en Lieve, die de opbrengst bestemmen voor het glazen huis, dat nu in Enschede staat. Het geld gaat naar de Serious Request actie.

Als klap op de vuurpijl was daar Piet Paulusma. Zelfs op zijn verjaardag gaat het werk gewoon door, al zoekt Paulusma, die in Harlingen woont, de locaties dan wat dichtbij huis.

Het weerpraatje vanaf Ameland wordt vanavond via SBS6 uitgezonden.

>>> lees hier over Piet Paulusma op Ameland

>>> meer foto's en filmpje volgen

Faber Beheer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *