NOW-webinar voor noordelijke ondernemers

LEEUWARDEN – De noordelijke provinciale ondernemersplatformen Ik Ben Drents Ondernemer, Kennispoort Drenthe, Provincie Groningen en het Friese Ynbusiness organiseren op dinsdag 14 april een webinar over de Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud (NOW). Ondernemers uit de noordelijke provincies kunnen gratis deelnemen aan dit webinar waarin zij uitleg krijgen over de NOW-regeling. Aanmelden kan via de website van jouw provinciaal ondernemersplatform.

  • www.ikbendrentsondernemer.nl (Drenthe)
  • www.kennispoortdrenthe.nl (Drenthe)
  • www.ynbusiness.nl (Friesland)
  • www.provinciegroningen.nl (Groningen)

Om tijdens de coronacrisis banen en inkomens van mensen te beschermen kondigde het kabinet op 17 maart een economisch noodpakket aan. Eén van de maatregelen is een tegemoetkoming in de loonkosten voor bedrijven die nu omzetverlies lijden: de Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud (NOW). De regeling is sinds 6 april opengesteld en inmiddels zijn bij het UWV al tienduizenden aanvragen binnengekomen. De verwachting is dat 100.000 tot 150.000 ondernemers aanspraak maken op deze regeling. Onder hen ook een groot aantal noordelijke ondernemers.

Daarom besloten de noordelijke provinciale ondernemersplatformen de handen ineen te slaan en gezamenlijk een webinar te organiseren. Tijdens dit webinar geven specialisten van Flynth accountants & adviseurs samen met eerstelijns programma adviseurs Arjen Schol (Friesland en Groningen) en John Boersma (Drenthe) uitleg over de regeling. Aan bod komen vragen als: Voor wie is de regeling? Hoe ziet de aanvraagprocedure er precies uit? Wat houdt het 10-stappenplan precies in en over welke maanden kun je het beste de NOW-regeling aanvragen? Daarnaast is er gelegenheid om vragen te stellen.

Om voldoende ruimte voor vragen van de deelnemers te laten krijgt elke provincie een eigen webinar. Het Drentse webinar start dinsdag 14 april om 8.30 uur op www.ikbendrentsondernemer.nl en www.kennispoortdrenthe.nl. Friese ondernemers kunnen vanaf 10.00 uur terecht op www.ynbusiness.nl en ondernemers uit Groningen zijn vanaf 11.30 uur welkom op www.provinciegroningen.nl. De webinars duren drie kwartier. Deelname is gratis. Aanmelden kan via bovenstaande website van jouw provinciaal ondernemersplatform.

De webinars worden verzorgd door de vier provinciale ondernemersplatformen Ik Ben Drents Ondernemer, Kennispoort Drenthe, Provincie Groningen en Ynbusiness in samenwerking met Flynth accountants & adviseurs.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *