Nog steeds dode bruinvissen

NES – Er spoelen nog steeds dode bruinvissen aan. De Dierenambulance van Ameland had het er ook zondag weer druk mee. Op Ameland zijn afgelopen dagen zo'n vijftig dode dieren opgeruimd en op de andere Waddeneilanden gaat het niet veel beter. Het is opvallend dat de dieren die aanspoelen allemaal in gelijke staat van ontbinding zijn: ze zijn al even dood. Dat duidt erop dat de dieren op zee zijn gestorven.

De oorzaak van het massaal aanspoelen van over het algemeen volwassen dieren wordt onderzocht. Twaalf dieren van het strand van Ameland zijn voor onderzoek overgebracht naar de Faculteit Diergeneeskunde van Universiteit Utrecht. De medewerkers van de Dierenambulance hebben alle andere dieren begraven. "Een heel karwei, een bruinvis weegt rond de 40-50 Kg," schrijft Rob Knoeff van de Dierenambulance op Facebook. Bekijk de foto's van gisteren op hun Fb-pagina.

lees hier meer over de Bruinvis

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *