Nij Smellinghe & Philips scheren scrotum

DRACHTEN – Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten en Philips starten een pilot-samenwerking om mannen te helpen in de voorbereiding op een sterilisatie (vasectomie). Vanaf eind september biedt de afdeling Urologie van het ziekenhuis vasectomie-patienten een Philips Bodygroom Pro, zodat zij zelf veilig en gemakkelijk het haar kunnen verwijderen van het scrotum. Ontharing vormt een cruciaal onderdeel van de voorbereiding op de ingreep, die steeds populairder wordt onder mannen.

Gedurende de komende drie maanden voorziet Philips het ziekenhuis gratis van een Philips Bodygroom Pro voor iedere vasectomie-patient. Ook staan de experts van het technologiebedrijf de verpleegkundigen bij met training en voorlichtingsmaterialen over gebruik van het product.

Voorzorg tegen snijwonden

“Voorafgaand aan operaties zoals een sterilisatie, verzoeken we patiënten om thuis zelf het scrotum te scheren. In veel gevallen zien we echter dat de patiënt terugkomt met serieuze snijwonden aan de genitaliën,” vertelt dr. Thomas Müller, Uroloog van ziekenhuis Nij Smellinghe.

Behelpen met schaar of scheermes

“We weten dat het voor mannen veelal behelpen is en dat vaak een scheermes of schaar wordt gebruikt, terwijl Philips een uitstekend product biedt dat speciaal is ontwikkeld voor lichaamsontharing. De Philips Bodygroom Pro werkt perfect op en rond het scrotum, waardoor we nu al voorafgaand aan de ingreep de kwaliteit van onze zorg kunnen verbeteren. En belangrijker nog, kunnen bijdragen aan de gezondheid van de man,” vervolgt Müller. 

Bijdrage aan de zorg

Philips voorziet het ziekenhuis dus van gratis ‘bodygroom-producten’ en zal gedurende de drie maanden intensief betrokken zijn bij de afdeling Urologie om het proefproject samen optimaal in te kleden. “Wij houden ons natuurlijk al decennia actief bezig met het welzijn van mensen, en ik ben trots dat we nu ook via consumentenproducten zoals de Bodygroom een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan de gezondheidszorg,” aldus Jack van Strien, verantwoordelijk voor Philips Shaving & Grooming wereldwijd.

Link snel gelegd

Het initiatief voor de samenwerking kwam van uroloog Thomas Müller, die Philips namens ziekenhuis Nij Smellinghe benaderde voor het project. De instelling verricht op dit moment jaarlijks zo’n 150 sterilisaties. “De keuze voor een vasectomie is steeds meer een lifestyle-keuze en in toenemende mate populair. We wilden daarom iets doen om patiënten te helpen bij de voorbereiding en de link met Philips was snel gelegd. Niet alleen heeft het bedrijf een portfolio uitstekende scheer- en trimapparaten, Philips heeft bovendien een geavanceerde productiefaciliteit hier in Drachten.”

Gecombineerde expertise

“Jaarlijks ondergaan veel mannen een vasectomie en de beperkte kennis over ‘bodygrooming’ kan redelijke complicaties veroorzaken voor een ogenschijnlijk eenvoudige ingreep. Het is mooi dat onze medische kennis nu samenkomt met de expertise van Philips om de voorbereiding voor deze – toch gevoelige – operatie te verbeteren,” besluit Müller.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *