NAM mag zoeken naar nieuwe gasvelden in Noordzee

Geplaatst op: 07 juli 2019 - Categorie: Alles & Algemeen

ASSEN - De minister van Economische Zaken en Klimaat heeft de NAM een opsporingsvergunning toegekend voor een gebied van bijna 1.100 km2 in de Noordzee, ruim 100 km uit de kust. De NAM wil hier de mogelijkheid van gaswinning uit kleine velden onderzoeken. 

De NAM zet in op energietransitie. De komende jaren zal gas daarbij nog een belangrijke rol spelen. Om Nederlandse huishoudens en bedrijven te kunnen voorzien van energie, onderzoekt de NAM onder andere nieuwe gasvelden in de Noordzee.

Al meer dan veertig jaar wint de NAM aardgas uit de Noordzee; ongeveer 3 procent van het aardgas dat Nederland gebruikt, wordt daar gewonnen. Omdat grotere gasvelden in de Noordzee inmiddels zijn leeggeproduceerd, zijn de kleine gasvelden in de Noordzee belangrijk. Het maakt Nederland ook minder afhankelijk van - duurder - buitenlands gas. Tegelijkertijd moderniseren we onze productieplatforms en introduceren we nieuwe manieren van werken op zee. Zo passen we innovatieve technieken toe om het laatste gas veilig en betaalbaar uit de velden te halen.

Kansen Noordzee voor nieuwe energie
Ook voor nieuwe energie biedt de Noordzee kansen. Lege gasvelden, platformen en de overige infrastructuur zoals de pijpleidingen kunnen worden hergebruikt. Er zijn bijvoorbeeld mogelijkheden in combinatie met waterstof, zonne-energie en windenergie.
Bron: NAM

Dossier Aardgaswinning

lees hier de Nieuwsbrief en bekijk het plaatje van de zoekgebieden

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?