Nieuwjaarsduik Ameland – met film

HOLLUM – Honderddertig oranje mutsjes doken Nieuwjaarsdag op Ameland in het koude Noordzeewater. De temperatuur van het water is 5 tot 6 graden. Vlak voor de start gloorde het zonnetje en liet zich zelfs een regenboog zien. Tijdens de start miezerde het een klein beetje. Van ijs op het strand en in het water geen spoor.

In een paar minuten is het gebeurd: een sprint over het strand, een duik en dan meteen eruit om aan te kleden. De duikers kunnen zich omkleden in containers en daarna staan broodjes met warme worst voor de deelnemers klaar. Marten Wijbo Faber (17), die voor de tweede keer duikt, trekt na de Nieuwjaarsdoop een gewatteerde overal aan en daaroverheen een badjas. Hij is lekker warm. Een buurman heeft koude voeten maar voor de rest heeft ook hij geen last van de kou. Volgend jaar weer? "Zeker, volgend jaar weer."

De Nieuwjaarsduik van Ameland is de vroegste officiële duik van Nederland en wordt georganiseerd door Ameland Actief.

>>> hieronder een filmpje van de Nieuwjaarsduik, door Asing Walthaus

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *