Zevende Nieuwjaarsduik

HOLLUM – Zaterdag 1 januari 2011 start om 11.00 uur de zevende Nieuwjaarsduik. De Nieuwjaarsduik, georganiseerd door Ameland Actief, is de vroegste van de 80 Nieuwjaarsduiken van Nederland en is door Unox uitgeroepen tot officiële duik, net als die in Scheveningen.

Op 12 december namen de organisatoren een proefduik in het Scheveningse water. Op 1 januari kunnen ze immers zelf nooit het water in want dan staan ze te organiseren.

Vorig jaar deden over de honderd dapperen mee aan de duik. Arend Folkert en Esther Visser van Ameland Actief verwachten deze keer zeker 130 duikers.

Aanmelden kost € 2,50 en kan via de website van Ameland Actief.

Het Friesch Dagblad schrijft 29-12-10 "De nieuwjaarsduik op Ameland wordt alleen afgelast als er ijs op het strand en in de zee ligt, zegt Arend Visser van Ameland Actief. ,,We duiken aan de westkant van het eiland en daar is geen ijs te zien. We gaan dus gewoon door.” De Amelanders en de gasten hebben geen angst voor het koude water, zegt hij. Aan de duik doen naar verwachting 150 mensen mee. Vooraf hebben zich al 125 ingeschreven en de ervaring leert dat er spontaan nog meer mensen komen opdagen op het badstrand bij Hollum. Dat kan, want er is voldoende organisatie aanwezig om de mensen op te vangen. De duik wordt voor de zevende keer op het eiland gehouden.">>> hieronder een Ameland Journaal over de Nieuwjaarsduik 2010

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *