Nieuwe terreinwagens voor zeehondenwachters op Waddeneilanden

PIETERBUREN – Afgelopen week heeft Zeehondencentrum Pieterburen twee nieuwe terreinwagens afgeleverd aan de zeehondenwachters op Ameland en Schiermonnikoog. In samenwerking met haar mobiliteitspartner MHC Mobility zijn twee Toyota’s Hilux beschikbaar gesteld die speciaal zijn uitgerust voor de unieke omstandigheden waarin de zeehondenwachters werken.

De nieuwe terreinwagens worden voornamelijk ingezet op het strand en andere moeilijk bereikbare gebieden waar zeehondenwachters hun belangrijke werk doen. De Toyota Hilux is ideaal voor ruig terrein en biedt noodzakelijke ondersteuning bij het observeren en beschermen van zeehonden.

Sinds het Zeehondenakkoord van 2020 zijn officiële zeehondenwachters de enige personen die een zeehond mogen beoordelen en eventueel hanteren. Zij worden hier speciaal voor opgeleid en zijn te herkennen aan een geel hesje met daarop het logo van een operationeel zeehondencentrum, zoals Zeehondencentrum Pieterburen, Ecomare Texel of A Seal in Stellendam.

Op alle Nederlandse eilanden en aan de kust van het vasteland fungeren zeehondenwachters als de oren en ogen van de zeehondencentra. Zij reageren op meldingen en observeren een zeehond voordat het dier wordt geholpen of eventueel wordt opgevangen. Bovendien verlenen zij essentiële voorlichting over de zeehond en het opvangbeleid aan het strandpubliek.

De levering van de terreinwagens volgt op een eerdere aflevering vorige maand, toen ook twee Toyota’s Hilux werden overhandigd aan de zeehondenwachters op Terschelling. Met de beschikking over deze auto’s kunnen de zeehondenwachters hun taken nog beter uitvoeren.

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 823

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *