Save the date: 16 september zesde netwerkbijeenkomst Waddengastronomie

Datum: maandag 16 september 2024

Plaats: Het Brouwdok in Harlingen

De zesde netwerkbijeenkomst Waddengastronomie vindt opnieuw op een mooie en interessante locatie plaats, dit keer Het Brouwdok in Harlingen. Ondernemers uit het gehele gebied (het Waddenkustgebied van west tot oost en van de Waddeneilanden) zijn van harte welkom, de deelname is gratis.

Het thema is dit keer: vis, schaal- en schelpdieren – lokaal?! Vanaf 15:00 zullen diverse sprekers aansluiten op dit thema.

  • Katja Philippart, onderzoeker van het NIOZ (Texel) zal ingaan op hoe de balans tussen duurzaamheid, natuurwaarden en commerciële visserij gevonden kan worden.
  • Een (groot)handelaar in vis zal vertellen hoe hij zijn aanbod zo lokaal mogelijk houdt. 
  • Een chef vertelt over het waarom en hoe van een concept op basis van streekproducten, waaronder zeevruchten.

Na hun presentaties is het mogelijk om in gesprek te gaan met de sprekers over de vraag hoe lokaal vis en andere zeevruchten (kunnen) zijn. Daarnaast zullen aanbieders van vis/zeevruchten zich presenteren op een streekproductenmarkt. En uiteraard is er weer een netwerkborrel.

Rond 15 augustus is het definitieve programma bekend en kan je je aanmelden.

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 832

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *