Nieuwe Dolfijnambulance

HARDERWIJK – De dolfijnambulance van Stichting SOS Dolfijn is van buiten compleet vernieuwd. Hij is opnieuw bestickerd in de huisstijl van de stichting. De ambulance wordt gebruikt om gestrande dolfijnen en bruinvissen op te halen van het strand en naar het opvangcentrum in Harderwijk te brengen.

De stichting komt op voor kleine walvisachtigen die in nood op de kusten van Nederland en de omringende landen terecht komen. “2011 Was een heel druk jaar voor ons waarin we drieëntwintig keer een dier van het strand hebben opgehaald om het naar het opvangcentrum te brengen,” aldus Eligius Everaarts, directeur van de stichting, “we verwachten dat die drukte in 2012 aanhoudt en de ambulance is dan ook weer onmisbaar.”

Nu de ambulance er helemaal als nieuw uitziet is de stichting alleen nog op zoek naar een sponsor voor onderhoud en in bedrijf zijn van de ambulance. Eligius Everaarts licht toe: “Als stichting zijn we afhankelijk van sponsoren en donateurs. Zodoende zoeken we altijd naar bedrijven en particulieren die ons bijzondere werk mede mogelijk willen maken.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *