Nieuwe directeur Waddenvereniging

HARLINGEN – Arjan Berkhuysen (41) per 1 mei 2011 benoemd tot directeur. Berkhuysen volgt Hidde van Kersen op.

Berkhuysen voelt zich nauw verbonden met het gebied waar hij zich als directeur van de Waddenvereniging op zal richten: ”Ik ben geboren in Delfzijl, opgegroeid in het Noorden en getrouwd op Terschelling. Mijn hart ligt in dit gebied. De Waddenzee is het enige natuurgebied in Nederland dat het tot Unesco Werelderfgoed heeft gebracht. “

Arjan Berkhuysen heeft uitgebreide internationale ervaring op het gebied van natuur in deltagebieden, Europees beleid en scheepvaart. Zo werkte hij ondermeer voor het Wereld Natuur Fonds, Natuur & Milieu en het bedrijf P&O Nedlloyd. Berkhuysen studeerde bedrijfskunde in Groningen, aangevuld met een kopstudie milieumanagement.

“De Waddenvereniging heeft een uitstekende staat van dienst”, vindt Arjan Berkhuysen. Hij kijkt dan ook uit naar zijn nieuwe functie: “Een krachtige stem voor behoud van dit unieke natuurgebied  is keihard nodig. Als je naar de eilanden vaart denk je dat het goed gaat met de Wadden; de rust en ruimte die het gebied kenmerkt is ongekend in Nederland. Dat is niet allemaal vanzelfsprekend. De wadplaten  dreigen door klimaatverandering te verdrinken, ‘plastic soep’ wordt een steeds groter probleem en ik hoor van plannen om  een kerncentrale te gaan bouwen in de Eemshaven. Verder is het Eems-Dollard gebied  door menselijk toedoen een paar maanden per jaar biologisch dood. “

Alexander de Roo, voorzitter van de vereniging, omschrijft Arjan Berkhuysen als een krachtige persoonlijkheid:  “Wij verwachten dat Berkhuysen de Waddenvereniging nog beter nationaal op de kaart zet en dat er de komende jaren onder zijn leiding meer allianties gevormd worden met maatschappelijke actoren, waaronder met bedrijven die het beste voor hebben met de Waddenzee.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *