Nieuwe busdienstregeling van Arriva vanaf 10 december in Fryslân

Vanaf zondag 10 december start de nieuwe busdienstregeling in Fryslân voor 2024. Passend bij de reizigersbehoefte verandert de dienstregeling. De nieuwe dienstregeling is voorgelegd en afgestemd met Provincie Fryslân en met de belangenorganisatie voor reizigers. Op enkele lijnen na zijn er geen grote wijzigingen. Wel zijn er veranderingen in vertrek- en aankomsttijden. Zo biedt Arriva haar reizigers een dienstregeling die zo goed mogelijk bij hun behoefte aansluit. Hieronder enkele belangrijke wijzigingen:

Stadsdienst Leeuwarden (lijn 806)

De ritten op donderdag- t/m zondagavond, die niet rijden via de binnenstad, gaan rijden onder lijnnummer 806. Zo weet de reiziger beter welke lijnen wel door de binnenstad rijden (lijn 6) en niet door de binnenstad rijden (lijn 806).

Vlinder Leeuwarden (lijnen 809 en 825)

De Vlinder rijdt al op zaterdag en zondag overdag. En gaat vanaf 10 december ook op vrijdag overdag rijden tussen het busstation en de binnenstad. Deze ritten rijden onder lijnnummer 809.

Kollum (lijnen 62 en 63)

De ritten van lijn 62 en 63 richting Buitenpost rijden voortaan via Nij Meckama naar De Colle in plaats van andersom.

Bekijk de website voor alle wijzigingen

Meer informatie en overige wijzingen in de dienstregeling staan op www.arriva.nl/dienstregeling. Ook in de reisplanner tref je alle wijzingen aan. De hele reis, van deur tot deur, kan vooraf worden gepland, geboekt en betaald via de glimble app van Arriva (te downloaden via www.glimble.nl). Of plan de reis op www.arriva.nl.

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 338

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *