Tijgermug bijna overal gespot in Nederland, maar nog niet in Friesland

De exotische tijgermug is deze zomer in bijna heel Nederland opgedoken, behalve in Friesland en Groningen. In 35 gemeenten zijn bestrijdingsmaatregelen genomen, waarbij de muggen onder andere in gebruikte autobanden en bambooplantjes werden aangetroffen.

De NVWA benadrukt dat de tijgermug nog niet permanent in Nederland is gevestigd, en na elke melding worden direct bestrijdingsacties ondernomen.

Mensen kunnen volgens de NVWA zelf meehelpen door geen potten of bakjes met een laagje stilstaand water te laten staan, want dat zijn ideale broedplaatsen voor muggen. “De kans op een ernstige ziekte na een tijgermuggenbeet is nu klein in Nederland, maar dat kan veranderen als de exoot zich hier vestigt”, aldus de NVWA tegenover RTL Nieuws.

Het platform Stop Invasieve Exoten dringt aan op meer publieksvoorlichting door de NVWA en overweegt juridische stappen tegen bedrijven waar de tijgermug herhaaldelijk wordt gevonden.

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 806

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *