Kunstmaand Ameland-uitgelicht: in gesprek met kunstenaars van KunstBakens

De maand november staat op Ameland in het teken van de kunsten. Tijdens deze internationale expositie kun je in alle windrichtingen van het eiland kunst en kunstenaars in het wild tegenkomen. Het perfecte moment voor een bezoek aan Ameland, waar je je zowel overdag als ’s avonds kunt onderdompelen in verschillende kunstvormen. Waar kun je naartoe? De komende maand lichten we wekelijks een activiteit of kunstwerk uit.

KunstBakens: acht kunstenaars uit het land van Maas en Waal

Tijdens Kunstmaand Ameland maken acht kunstenaars van kunstenaarscollectief KunstBakens de oversteek naar het eiland om de rijke diversiteit van hun werk tentoon te stellen. Heb je altijd al een inkijkje gewild in de werk- en denkwijze van kunstenaars of wil je graag weten hoe een werk nou precies tot stand komt? Dan kun je deze maand op vaste momenten aanwezig zijn tijdens ‘artist talks’. Tijdens deze momenten vertellen de kunstenaars uitgebreid over hun werken, waar deze door geïnspireerd zijn en hoe deze tot stand komen. Als bezoeker ben je dan vrij om je vragen te stellen.

De KunstBakens kunstenaars

De kunstenaars van het collectief die afreizen naar Ameland maken zeer verschillende werken. Zo kun je de schilderijen van Gerrit van Meurs bewonderen, die water centraal stelt in zijn beeldend werk. Of de ingetogen keramische mensbeelden van Eduard Gerrits, het veelzijdige werk van Ad Arma, de schilderijen en zelfportretten van Theo Tomassen en de collages, tekeningen en schilderijen van Monique van Stokkum. Ook zijn er werken te zien van Nellie de Mulder en Mieke van Zanten.

Handig om te weten

Elke donderdagmiddag (muv de 30 november) zal een kunstenaar van De KunstBakens wat uitgebreider vertellen over zijn of haar drijfveren, inspiratiebronnen en manieren van werken.
Tijdens deze Artist Talks krijgen de bezoekers ruim gelegenheid om vragen te stellen. Zo kan er een verdiepend gesprek ontstaan tussen de kunstenaar en het aanwezige publiek.

In contact met een kunstenaar van KunstBakens:
donderdag 2 november 15.00 uur: Gerrit van Meurs
donderdag 9 november 15.00 uur : Eduard Gerrits
donderdag 16 november 15.00 uur: Ad Arma
donderdag 23 november 15.00 uur: Theo Tomassen
woensdag 29 november 15.00 uur: Monique van Stokkum

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 808

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *